Алхена Блог

MINDFULNESS  (свесност)

Што значи МINDFULNESS? Свесното прифаќање на сегашниот момент-не сеќавања на минатото,не размислување за индината,ТУКУ свесно живеење и прифаќање на моментот во сегашноста.Како можеме да се...

read more
ИНТЕРВЈУ: Дали судбината ни е запишана во ѕвездите?-Разговараме со астрологот Наталија Андонова

ИНТЕРВЈУ: Дали судбината ни е запишана во ѕвездите?-Разговараме со астрологот Наталија Андонова

Сте посакале ли некогаш да може да ѕирнете во иднината, да ги видите радостите но и премрежјата што таа ви ги носи? Верувам дека секој од нас барем еднаш се има запрашано постои ли судбина или пак...

read more
Предиктивни техники во 2 година ве водат во кругот на временскиот простор

Предиктивни техники во 2 година ве водат во кругот на временскиот простор

Натална Астрологија ни кажува ШТО носи мапата на животот Предиктивни Техники ни кажуваат КОГА ке се случи она што е запишано во Наталната Карта Придружи се на звезденото јато и влезете во кодираниот...

read more
Mарсов ден и потребата на денот е фокус на своите мисли и делување со предцизно размислување

Mарсов ден и потребата на денот е фокус на своите мисли и делување со предцизно размислување

Замисленост,потреба за промена и расфрлани мисли,како и краток фитил во комуникацијата.Премногу ке сме напнати и во јајцето ке бараме влакно,намалена енергија и нема јасно да ги согледуваме...

read more
Понеделник е Месечев ден

Понеделник е Месечев ден

Понеделник е Месечев ден и се наога во Водолија каде неговата потребата е ослободување од притисоците кој секојдневието ги носи и пренасочување во нешта кој нас не исполнуваат.Коњункцијата на...

read more
МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВОДОЛИЈА

МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВОДОЛИЈА

Генијалноста се мери по емотивната интелигенција Водолија е трет човечки знак покрај Близнаци и Девица,а Сонцето го представува машкото его,нашата воља,нашиот татко,предпоставен,Месечината е нашата...

read more
МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

Ретроградното движење на Меркур денес завршува,но сеуште ке бидеме под негово влијание до 7 Фебруари.На 21 Јануари ке биде во аспект со Марс кој и тој на 12 Јануари појде директно после два и пол...

read more
МЕРКУР РЕТРОГРАДЕН

МЕРКУР РЕТРОГРАДЕН

Меркур е планета која е одговорна за комуникација,нашите мисли,кратки патувања,ученици од основно училиште,пошта,маркети раскрсници,интернет комуникација.Во годината Меркур е најмалку 3 пати...

read more
ЈУПИТЕР ВЛЕГУВА ВО ОВЕН

ЈУПИТЕР ВЛЕГУВА ВО ОВЕН

Јупитер е бенефична и срекна планета,носи експанзија и добробит во се што ке допре.Неговиот пат низ зодијакот е 12 години.На 11 Мај после 12 години влезе во Овен и од 8 степени Овен на 29 Јули појде...

read more
Ден за прочистување на нашата душа

Ден за прочистување на нашата душа

Тврдината е најубава кога има значење Моќен ден за запознавање на своето јас, за нурнување во длабочината на нашата душа, за согледување на сопствените тајни одаи кој ги несвесно или свесно криеме и...

read more
ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ

ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ

Полна Месечина на оската Стрелец&Близнаци на 16 степен кој е еквивалентен на Рак.Втора декада на променливи знаци (Близнаци,Девица,Стрелец и Риба) се активирани да земат длабоко здив како што...

read more
ВЕНЕРА&МАРС

ВЕНЕРА&МАРС

Секоја планета со својата поставка во зодијакот представува еден дел од нас,еден дел од околностите кој ги доживуваме во секојдневието и еден дел од личностите околу нас.Тој сихроницитет на тројство...

read more
МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО СТРЕЛЕЦ

МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО СТРЕЛЕЦ

Млада Месечина во Стрелец ни дава знак дека веке сме спремни да чекориме напред после Еклипсите кој ни се случија минатата Лунација.Сега сме ослободени да можеме да започнуваме идеи и нови подвизи...

read more
ВЕНЕРА ВО СТРЕЛЕЦ

ВЕНЕРА ВО СТРЕЛЕЦ

Венера е означител на брак,хармонија,баланс,мир,љубов,слатки и убави нешта,а во Стрелец ја доживува својата слобода и потреба за едукација и проучување на сите нови нешта,непознати места.Потребата...

read more
ЛУНАРНА ЕКЛИПСА НА ОСКАТА БИК/ШКОРПИОН

ЛУНАРНА ЕКЛИПСА НА ОСКАТА БИК/ШКОРПИОН

Денес во 12 часот и 01 мин имаме Лунарна Еклипса (Полна Месечина во Бик) Каде и на кое поле ќе делува на секој поединец? Како да знаеме што ќе активира во нашиот живот? Во кое поле ни се наогаат Бик...

read more
КУРС ЗА КОДОВИ ВО АСТРОЛОГИЈАТА

КУРС ЗА КОДОВИ ВО АСТРОЛОГИЈАТА

Секоја планета во Сончевиот Систем е представена во некој дел од некое созвездие,во некој знак.Секоја планета има свој знак и свој степен каде се чувствува удобно,егзалтирано или неудобно и во пад....

read more