Алхена Блог

СОНЦЕТО ВЛЕГУВА ВО ВАГА

СОНЦЕТО ВЛЕГУВА ВО ВАГА

Секоја Млада Месечина представува нов почеток,ново рагање.По спојувањето на луминарите Сонце и Месечина се изведени и сите 12 хороскопски знаци,секој нов почеток го поврзуваме со ново рагање. Два...

read more
МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВАГА

МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВАГА

Промена на односот на финансиите и материјалните работи.Вредноста на недвижностите и нештата во секојдневието кој не опкружуваат ке добијат друга смисла.Опкружени сме со материјални вредности и...

read more
ВЕНЕРА И УРАН ВО ПОЗИТИВЕН АСПЕКТ

ВЕНЕРА И УРАН ВО ПОЗИТИВЕН АСПЕКТ

Венера е создадена од Уран.Митолоски Уран е татко на Венера па некаде во својот код таа носи слобода,независност,задоволство и уживање.Уран се наога во Бик каде е во пад и во знак каде Венера е...

read more
МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

По три недели ретроградно движење денес во 11 часот и 38мин,Меркур појде директно.Следните 24 часа ке се наога во стационирана директна фаза и се околу нас ке чувствуваме замрзнато.Во каква состојба...

read more

МЕРКУР ТРИГОН ПЛУТОН

Плутон е господар на подземјето во митологијата,а Меркур(Хермес) е единствената личност што можела да влегува во царството на Плутон и да се врати бидејки ги носел душите на Плутон.При таков аспект...

read more

ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО ОВЕН

Овен е огнен кардинален знак а Вага е воздушен кардинален знак и заедно со Јарец и Рак се главните двигатели во зодијакот. Овен е прв знак и на едно ниво предствавува нов почеток,нас како личност,а...

read more