Алхена Блог

Предиктивни техники во 2 година ве водат во кругот на временскиот простор

Предиктивни техники во 2 година ве водат во кругот на временскиот простор

Натална Астрологија ни кажува ШТО носи мапата на животот Предиктивни Техники ни кажуваат КОГА ке се случи она што е запишано во Наталната Карта Придружи се на звезденото јато и влезете во кодираниот...

read more
Mарсов ден и потребата на денот е фокус на своите мисли и делување со предцизно размислување

Mарсов ден и потребата на денот е фокус на своите мисли и делување со предцизно размислување

Замисленост,потреба за промена и расфрлани мисли,како и краток фитил во комуникацијата.Премногу ке сме напнати и во јајцето ке бараме влакно,намалена енергија и нема јасно да ги согледуваме...

read more
Понеделник е Месечев ден

Понеделник е Месечев ден

Понеделник е Месечев ден и се наога во Водолија каде неговата потребата е ослободување од притисоците кој секојдневието ги носи и пренасочување во нешта кој нас не исполнуваат.Коњункцијата на...

read more
МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВОДОЛИЈА

МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО ВОДОЛИЈА

Генијалноста се мери по емотивната интелигенција Водолија е трет човечки знак покрај Близнаци и Девица,а Сонцето го представува машкото его,нашата воља,нашиот татко,предпоставен,Месечината е нашата...

read more
МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

МЕРКУР ПОАЃА ДИРЕКТНО

Ретроградното движење на Меркур денес завршува,но сеуште ке бидеме под негово влијание до 7 Фебруари.На 21 Јануари ке биде во аспект со Марс кој и тој на 12 Јануари појде директно после два и пол...

read more
МЕРКУР РЕТРОГРАДЕН

МЕРКУР РЕТРОГРАДЕН

Меркур е планета која е одговорна за комуникација,нашите мисли,кратки патувања,ученици од основно училиште,пошта,маркети раскрсници,интернет комуникација.Во годината Меркур е најмалку 3 пати...

read more
ЈУПИТЕР ВЛЕГУВА ВО ОВЕН

ЈУПИТЕР ВЛЕГУВА ВО ОВЕН

Јупитер е бенефична и срекна планета,носи експанзија и добробит во се што ке допре.Неговиот пат низ зодијакот е 12 години.На 11 Мај после 12 години влезе во Овен и од 8 степени Овен на 29 Јули појде...

read more
Ден за прочистување на нашата душа

Ден за прочистување на нашата душа

Тврдината е најубава кога има значење Моќен ден за запознавање на своето јас, за нурнување во длабочината на нашата душа, за согледување на сопствените тајни одаи кој ги несвесно или свесно криеме и...

read more
ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ

ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ

Полна Месечина на оската Стрелец&Близнаци на 16 степен кој е еквивалентен на Рак.Втора декада на променливи знаци (Близнаци,Девица,Стрелец и Риба) се активирани да земат длабоко здив како што...

read more
ВЕНЕРА&МАРС

ВЕНЕРА&МАРС

Секоја планета со својата поставка во зодијакот представува еден дел од нас,еден дел од околностите кој ги доживуваме во секојдневието и еден дел од личностите околу нас.Тој сихроницитет на тројство...

read more
МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО СТРЕЛЕЦ

МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО СТРЕЛЕЦ

Млада Месечина во Стрелец ни дава знак дека веке сме спремни да чекориме напред после Еклипсите кој ни се случија минатата Лунација.Сега сме ослободени да можеме да започнуваме идеи и нови подвизи...

read more
ВЕНЕРА ВО СТРЕЛЕЦ

ВЕНЕРА ВО СТРЕЛЕЦ

Венера е означител на брак,хармонија,баланс,мир,љубов,слатки и убави нешта,а во Стрелец ја доживува својата слобода и потреба за едукација и проучување на сите нови нешта,непознати места.Потребата...

read more
ЛУНАРНА ЕКЛИПСА НА ОСКАТА БИК/ШКОРПИОН

ЛУНАРНА ЕКЛИПСА НА ОСКАТА БИК/ШКОРПИОН

Денес во 12 часот и 01 мин имаме Лунарна Еклипса (Полна Месечина во Бик) Каде и на кое поле ќе делува на секој поединец? Како да знаеме што ќе активира во нашиот живот? Во кое поле ни се наогаат Бик...

read more
КУРС ЗА КОДОВИ ВО АСТРОЛОГИЈАТА

КУРС ЗА КОДОВИ ВО АСТРОЛОГИЈАТА

Секоја планета во Сончевиот Систем е представена во некој дел од некое созвездие,во некој знак.Секоја планета има свој знак и свој степен каде се чувствува удобно,егзалтирано или неудобно и во пад....

read more
РЕТРОГРАДЕН МАРС

РЕТРОГРАДЕН МАРС

Марс е борбена планета со натпреварувачки дух,воин и неговата потреба е секогаш да оди напред,секогаш нешто брза и бара да докаже,но сега поага ретроградно во Близнаци. Во Близнаци Марс бил...

read more
МЕРКУР ВО ШКОРПИОН

МЕРКУР ВО ШКОРПИОН

Патешестието на Меркур низ праведната и дипломатична Вага го завршуваме и продолжува во мистичниот Шкорпион.Од 29.10 до 17.11 ке се движи низ Шкорпион.Прв аспект ке му биде со Сонцето кое ке биде во...

read more
МЕРКУР&МАРС

МЕРКУР&МАРС

На 25 Октомври имавме Соларна Еклипса или делумно помрачување на Сонцето,Лунарната Еклипса ке биде на 8 Ноември,но првиот аспект кој представникот на Соларната Еклипса Марс ке го има е со Меркур и...

read more
АРЕС&ПСИХА-МАРС&ВЕНЕРА

АРЕС&ПСИХА-МАРС&ВЕНЕРА

Денес 18.10 2022 имаме тригон на Марс кој за 2 недели поага ретроградно и Венера од Вага.Митолошки Арес е Марс а Венера е Психа каде се вљубуваат и нивната врска е тајна.Но за да нивната врска...

read more
Соларна Еклипса или помрачување

Соларна Еклипса или помрачување

Еклипсите се портали кој не отвараат кон удобни и убави нешта,но може и да ни носат неудобни ситуации кој ги носиме како кармички записи.Дали си спремен да инвестираш во своето време,својот...

read more