Elementor #248898

MINDFULNESS
(свесност)

Што значи МINDFULNESS? Свесното прифакање на сегашниот момент-не секавања на минатото,не размислување за индината,ТУКУ свесно живеење и прифакање на моментот во сегашноста. Како можеме да се препуштиме во сегашноста без да има влијание минатото или пак размислувањето за иднината? Така што за почеток се учиме свесно да дишиме,го учиме нашето тело и ум да комуницираат правилно,да функционираат во баланс,да бидеме во текот на денот свесни какво е нашето дишење (плитко,длабоко,кратко),или пак (испрекинато,вознемирено,чувство без здив и тежина),свесно да ги согледуваме случувањата во надворешниот свет но и свесно да влеземе во својот внатрешен свет (да согледаме колку се исти). Внатрешниот свет е нашиот создаден простор во мислите,емоциите,навиките Надворешниот свет е дел од нас кој го доживуваме како одвоен од нас Внатрешниот и надворешниот свет функционираат во целина,во баланс и колку повеке ги согледуваме и поврзуваме мислите и емоциите со надворешните случувања,толку побрзо ке можеме да сме присутни и да се поврземе со себе,со сегашниот момент.Тие се секогаш една целина,но се случува да бидат одвоени и се што се случува околу нас да биде еден дел,а нашите емоции,чувства,нашата вистина да биде различна од надворешен агол. Со поврзување на умот и телото го учиме дишењето,како што учиме да одиме.Кога ке се научи свесно да можеме да дишиме и тоа да биде нормално (како што движењето ни е нормално и не размислуваме на кој начин телото чекори-само се движиме),така прифакањето во сегашниот момент дишењето ке биде ново нормално. Со првиот чекор свесно дишење ние ги поврзуваме умот и телото или (минатото и иднината) живеат во нас,но ние самите одлучуваме на што ке биде фокусот и на што ке делуваме,како ке делуваме. Кога нашето ново нормално е природно нормално дишење без краток здив,плитко дишење или испрекинато дишење,преминуваме на следната фаза каде преку дишењето кислородот побргу стигнува до мозокот,а со тоа имаме повеќе енергија,повеке свест за сегашноста,повеќе можност за согледување на можностите кој во сегашниот момент ги преживуваме,доживуваме или пак ги пропуштаме фокусирани на проблем кој и нема голема моќ,но (плиткото дишење а со тоа и функцијата на мозокот) не може да ги согледа решенијата,можностите и потенцијалите.

На програмата СВЕСНОСТ ке учиме како;

Дали е возможно само преку мислите,преку дишењето,преку енергетскиот фокус на нештата да ги материјализираме и реализираме нашите потенцијали и можностите да бидат наше секојдневие? Мислите создаваат идеи Идеите преминуваат во емоции Емоциите преминуваат во дела А делата ги материјализаш И секако дека е возможно.Никогаш,никој во училиште или пак блиските не„не научиле дека може со удобност и спонтаност лесно можеме да материјализираме.Паролата (за да уживаш мора да заработиш,или пак ако не се препотиш нема ништо да добиеш) важи за секоја личност,НО… родителите во детството ни ги подсвесно всадиле тие стандарди,и тие така знаеле и така најдобро знаеле,тоа ни го пренеле нам,како и нив нивните родители Но сега знаеме дека благодарноста,удобноста,љубовта и поврзаноста се алатка кон нашето изобилство во било која свера од животот. КАКО

Oва ќе го научите на седумнеделната програма Но ќе научите и :

Како правилно и нормално да дишете,а со тоа го подобрувате и ментално здравје,психолошката состојба,внатрешниот мир е во прв план,надворшните случувања се во согласност со вашите потреби (спонтано се делува за вас),универзумот создава околности кој вие лесно и удобно материјализирате се што ви е фокусот и намерата.

Техники кој во секоја свера на животот ке ви помагаат секогаш,во секој сегашен момент,

Активирањето ИЗОБИЛСТВО е како АТЛАНТИДА

Вашата АТЛАНТИДА живее во вас,но само со нурнување во себе,со вистинска мапа (вистински техники) ке ја пронајдете и вашиот сегашен момент ке биде ИЗОБИЛСТВО на:

А јас,јас сум професионален Астролог и практичар на Енергетска Психологија. Заедно,енергијата на универзумот и планетите во наталната карта кои се поврзани со енергетските центри (чакри),со меридијани како енергетски движења,можеме директно да допреме до делот каде започнува проблемот и да го преусмериме во потенцијал,да го активираме во можност и релализација и за крај со енергетски техники-тапкања (благ допир на точка на телото кое представува потреба) да ги живееме сопствените потенцијали материјализирани во сегашниот момент. Започнуваме на 23 Март (сабота) од 17 часот (4 часа работа на сопствената природа) Единечна цена на програмата е 12000 ден Ако две лица се пријавени заедно цената е 10000 ден На 2 рати цената е по 5500 ден Виртуелен поздрав и се дружиме преку ЗУМ платформа ПС. следува Група за додатни контакти и разменување искуство