Јупитер е бенефична и срекна планета,носи експанзија и добробит во се што ке допре.Неговиот пат низ зодијакот е 12 години.На 11 Мај после 12 години влезе во Овен и од 8 степени Овен на 29 Јули појде ретроградно до 28 степен Риба на 23 Ноември.Се врати во својот дом да среди и надоплни се што останало незавршено за пренсување и препознавање од 2022 година.Денес на 20 Декември повторно се врака во Ован и до 16 Мај ке биде во Овен.Брз и краток период кој ке ни донесе многу нови нешта,многу од се,бидејки Јупитер ги дуплра и триплира нештата кој ке ги допре.Додуша не разлкува дали треба да преувеличи добро здравје,голема љубов или финансии,или пак неправда,злоба,сиромаштија или болест.Неговиот сензор за разликување не постои па може да даде од се премногу,тоа што е активирано во Наталната Карта ке го дуплира.Бидејки Овен е прв знак,зачетник но и енергичност,упорност,успех и млади луге како и успешни спортисти можеме на тие полиња да очекуваме да вложи Јупитер.НО на Овен владар е Марс а тој се наога во Близнаци и е ретрограден а Јупитер во Близнаци нема добро достојанство,па добро би било да бидеме внимателни и свесно и самостојно да ги разликуваме нештата на добри и лоши,да своите идеи и планови за нови проекти и зачетоци ги сместиме во комјутер,или пак ги припремаме за кога ке појде директен Марс може да му даде помош на Јупитер да сите планови ги реализира во успешни проекти и зделки.За што и да се работи и се започнува најдобар ке биде Јупитер кога Марс ке појде директен.На 13 Јануари Марс поага директен но за да почне да се движи и почне да ги покажува своите застанати дејствија е потребно неколку дена да може да ја заземе својата сила и енергичност.Кон крајот на Јануари веке се движи Марс а воедно ке имаме и Млада Месечина кога Марс ке појде директно па супер поволен период со сите позитивни квалитети кој ги носи Јупитер со подршка од Марс ке биде од 21 Јаниари до 16 Мај.

Да дозволиме Јупитер да ни донесе експанзија и позитивни вибрации,поволно моменти и срека во се што сме поставиле намера.