Секоја Млада Месечина представува нов почеток,ново рагање.По спојувањето на луминарите Сонце и Месечина се изведени и сите 12 хороскопски знаци,секој нов почеток го поврзуваме со ново рагање.

Два дена пред лунацијата на 23 Септември,Сонцето влегува во Вага и со тоа ја најавува и есента.Време кога е премин од еден дел во друг дел од сезоната,од животот,од било која започната работа која ја поврзуваме со почеток кој треба да ни донесе материјализација.Под материјализација не мислам на финансии туку на било што да е започнато да почне да се гледа резултатот.

Мапата која ни го покажува времето до Декември,значи до почетокот на зимата ни најавува помалку удобност одколку очекуваме.Бидејки Сонцето и ретрограден Меркур се во коњункција но не во КАЗИМИ,Меркур е оштетен од зраците на Сонцето и може да очекуваме комуникација која се повеке ке го спалува умот и свеста на лугето,нереални ветувања,изобличени вистини,но и лажно представување на некои авторитети.Партнерските односи ке трпат некој вид на манипулација каде свеста и високото его кај машката популација ке биде на минимум,но ке доживуваат се реално и можеби и некој ке имаат проблем да го искажат својот авторитет и ке бидат вулгарни и по било која цена ке се потрудат да го наметнат својот авторитет.Проблем со машко-женски принцип каде во секојдневието ке изгледа како да машите одат на депилација и бараат пушка а дамите се во воена опрема но со фризура.Комфузно зар не.Па да и ке биде конфузно со спржен Меркур и тоа ретро.

Како да го поминеме периодот кој ни носи магла и лага.

Свртување кон себе кон својот потенцијал и својата свесност каде длабоко во себе треба да влеземе и ги ископаме и начудните и најнереалните идеали и идеи и со нив од средината на Октомври настапиме.Посебно кога Меркур ја минува неговата ретро фаза,а Марс појде ретрограден.Тој период од 28 Октомври до 5 Ноември ке ни биде на сите потребно јака свест,верба во себе и својата мок дека можеме да смениме и дека зависи од нас се.Месечината се наога во балзамична фаза каде и таа ни потврдува за својата свест и високо его ке се држиме слепо,но нашите верувања и уверенија кој ке ни ги сервираат ке се различни од реалноста.Може да бидат комшии,пријатели,луге од кој зависиме финансиски или чувствуваме дека својата вредност треба да ја покажеме,може да бидат и некој од блиската фамилија братучеди,брат,сестра.ИИИ доколку не гледаме се преку призма на завист и потреба,моралност можеме да влеземе во делот каде ке се поврземе со своите луге кој се дел од нас и секогаш се тука за нас.Е тогаш ке ги видиме вистинските вредности,без виското его а ниска свест,без огорченост кој ке ни се наметнува во секојдневието.ОД НАС ЗАВИСИ што ке посееме на оваа лунација и ке започнеме нови односи,ке ги споиме спротивностите и ке го прифатиме другиот спроти нас.А со тоа ке се разбереме и себеси без магла во фокусот на нашите мисли.