Еклипсите се портали кои не поврзуваат со минатото но и со иднината.Кога Сонцето и Месечината ке се најдат во близина на Северниот и Јужниот Јазол и имаат Лунација имаме Соларна или Лунарна Еклипса.

На 25 Октомври имаме Соларна Еклипса на 2 степени Шкорпион,во коњункција со Венера.Во многу блиска коњункција со 3 степени Шкорпион каде Месечината е во Пад а Плутон е во егзалтација.Степени каде светлата се во пад,ги нема а трансцедентните планети,хронократорите и мокни планети се јаки.Три степени Шкорпион се поврзува и со верскиот празник св.маченица Св.Петка.Лунарната Еклипса ке се случи на 16 степени на оската Шкорпион/Бик на 8 Ноември.Зошто се повторуваат Еклипсите на важни верски празници кои ние Христијаните ги празнуваме,што сака универзумот да ни каже и да не насочи?

На 25 Октомври е Соларната Еклипса и се случува близу степен на Св.Петка а близу е и верскиот празник Петковден.На 8 Ноември се случува Лунарната Еклипса и тој ден е празник на Св.Димитрија-Митровден.И за да биде уште по интерсно за нас астролозите на 7 Јануари кога имаме рагање на Исус имаме Полна Месечина точно во 12 часот нокта.Што ни порачува универзумот кој Лунациите ги започна уште летото од Петровден и важните датуми за Христијаните ги насочува со Лунации и сега со Соларна и Лунарна Еклипса?

Што ни носи Соларната Еклипса и како ке делува на мундано ниво,како ке делува на нас индивидуално и што може да очекуваме?

Можете да слушнете на работилницата на 22 Октомври од 18 часот и 30 мин.Предавањето ке биде онлајн преку зум.

Доколку некој незнае каде му се случува Соларната или Лунарната Еклипса,со пријавувањето на меилот долу може да остави податоци и пред предавањето ке добие инструкции кој делови од предавањето ке се важни за него/неа.

Со пријава на е-маил и уплата од 600 денари можете да го следите предавањето и сите детали.На 22 Октомври ке добиете линк за вклучување сите што се пријавени.