Понеделник е Месечев ден и се наога во Водолија каде неговата потребата е ослободување од притисоците кој секојдневието ги носи и пренасочување во нешта кој нас не исполнуваат.Коњункцијата на Месечината со Сатурн и Венера ке ни даде време и можност да се свртиме кон себе, другите да ги гледаме како пријатели,да ја следиме нивната комуникација,нивното однесување и при тоа ке добиеме одговор на сопствените прашања.

Клучните потреби денес 23.01.2023 год се убавина,разбирање,скромност,убаво и пријатно однесување,слободна воља,инстиктивно делување,сексуалност,оргиналност.

Денес може да се посветиме на нешта што ги чувствуваме како хоби кој ке не одведат во нешто ново,ке отворат нов дел од нас каде спие некоја наша доблест.

Месечината или 4 чакра се активира денес и храната исто спага во нашиот свесен дел на сопствен избор.Течности,овошни чаеви и сокови,тестенина и млечни производи е пожелно да се на менито за наши оброци.Со тоа го прочистуваме нашиот организам од токсини,но и нашата душа се менува во смер каде не води во нашите скриени или притаени нешта за кој и не сме свесни дека постојат во нас.