Генијалноста се мери по емотивната интелигенција

Водолија е трет човечки знак покрај Близнаци и Девица,а Сонцето го представува машкото его,нашата воља,нашиот татко,предпоставен,Месечината е нашата психа,нашата душа,мајка.Младата Месечина означува нов почеток,дишењето на универзумот е преку Млада Месечина кога зема здив и Полна Месечина кога го испушта здивот,плима и осека.Човештвото е на ред да делува правилно и позитивно,да се разбуди емотивната интелигенција,да се разбудиме од сонот кој го живееме од дамнина.Лунацијата не повикува да погледеме во себе во своето јас,во своето битие,колку можеме да се сакаме себеси,колку можеме да си веруваме себеси,кој се нашите одговорности.Дали нашата перцепција за живот е вон нашите можности или свесно и самостојно делуваме во сопствениот живот?Сатурн е представник на Лунацијата а мапата за Млада Месечина ја представува Венера ИИИ тие се во коњункција.Венера во прегратките на Сатурн каде тој и ги пренесува одговорностите и одлуките кој човештвото треба да ги направи и делува со љубов и задоволство.Венера е природен представник на нашата земја,а Сатурн е митолошки представник на времето.ВРЕМЕ Е вели,време е да се посветиме на љубовта и хармонизацијата,време е да погледнеме во себе и своето подлабоко јас,повиско јас,својата подсвест и делуваме од дното на душата каде е се мирно и совршено,каде универзумот од своето Језгро порачува на човечкиот род дека земјата и лугето се создадени за удобност,прифакање и задоволство.НО задоволство на самите себе,на своето битие,на својата душа,не преку материјални нешта преку брендирана гардероба,храна или колкав имот и буџет на сметка ке биде.За универзумот кој е нематеријален не значи ништо милионите во банка,брендирана гардероба или супер кола.Душата е таа која го мери задоволството,мирот во телото е тоа кое ја мери удобноста и емоционалната интелигенција е таа која се мери преку прифакање на нештата околу себе и отпуштање од старите обрасци кој ги носиме со векови.Ерата каде се се сведуваше на материјални нешта завршува и Лунацијата која се случува баш каде Хронократорите во Униврзумот се сретнаа во 2021 год е истиот степен.Инаку последен пат Хронократорите Сатурн и Јупитер предходно беа во коњункција во Мај 2001 год во земјен знак и со тоа го заокружија кругот од 200 год кој се сретнуваа во земјани знаци а лугето тие 200 год беа свртени кон материјани нешта.Сега од Декември 2021 год почнува следнот круг од 200 год каде ке се сретнуваат во Воздушни знаци и ке бараат од нас да се свртиме кон мисловните процеси,кон својата идеологија и технологијата на свеста ке се буди се повеке кај секој поединец.Патоказите по кој универзумот не води и не насочува се совршени тајмери,а секој кој е спремен да се менува и да се одкаже од својата материјалност а се посвети на своето будење ,духовност ке доживее своја реалност која е различна од досегашната посебно кога Плутон од Водолија и Сатурн од Овен имаат аспект на добра комуникација во 2026 тогаш,тогаш веке нема место во возот кој наречен живот е веке тргат на пат.Оние кој се на патувањето кое започнува овие 6 месеци од денес 21 Јануари до 1 Август се избраните тоест самостојно и доброволно се пријавиле на патешествие кое води во подобар живот.Останатите ке ја чекаат средбата на Уран од Близнаци и Плутон од Водолија во 2028 да присилно животот ги натера да се капултираат во делот од возот каде е труло и мирисливо,каде Плутон на 6 степени ке направи тригон и работничката класа ке дојде како во време на Француската Револуција.

ЖИВОТОТ Е УБАВ КОГА СВЕСНО И САМОСТОЈНО ДОЗВОЛУВАМЕ ДА НЕ ВОДИ ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНИЦИЈА.МОЗОКОТ Е ШЕФОТ ВО ЖИВОТОТ,НО СРЦЕТО Е ГАЗДАТА,ДИРЕКТОРОТ КОЈ ТРЕБА ШЕФОТ ДА ГО СЛУША.