На 25 Октомври имавме Соларна Еклипса или делумно помрачување на Сонцето,Лунарната Еклипса ке биде на 8 Ноември,но првиот аспект кој представникот на Соларната Еклипса Марс ке го има е со Меркур и воедно последен пред неговото ретроградно поагање.

Меркур е преносни информации кој се чуваат во тајност и се поврзани со партнерски односи,со договори кој некои дрзави ке склопат договор за сојуз,но и се што е до сега било тајно и скриено ке почне да излегува на виделина.Ке слушаме многу информации кој ке ни звучат несватлииво и неразумно и ке ги прифакаме со недоверба и лажни,но времето ке покаже дека се чиста вистина која ние со нашите навидум нереални и застарени свакања не сме во можност да ги прифатиме ниту пак согледаме како вистина.

Сите тајни чувства,сите застарени обрасци кој ги живееме како реалност,но и се што длабоко во себе го држиме заклучено со страв да излезе на површина бидејки се плашиме дека животот ке ни се сруши со тоа што ке излезе на површина ке почне да се појавува околу нас,во нас и ке бара начин да излезе надвор.Прво ке имаме ситуации кој ке налагаат да се прилагодуваме на самите себе,на личности кој ке ги гледаме нашите проблеми и животни случувања,а потоа доколку и покрај се не научиме да самостојно делуваме и свесно изнесеме на површина и признаеме,се ослободиме од старите обрасци и се што ни ја држи душата заклучена,животот ке не натера да се менуваме,прилагодуваме на неудобен начин.Се што е со сила е болно.Тоа го зборува и Соларната Еклипса со Венера во коњункција,тоа ке го покаже и Лунарната Еклипса со Месечината на Уран каде нашите заклучени стравови и потреби сами,свесно ги решаваме и самостојно,удобно и со нежност ги изнесеме и признаеме,прифатиме.

Сите родени со подзнак или Сонце,Месечина во прва декада на Шкорпион,Бик,Лав и Водолија ке имаат потреба за своеволно менување,за акција која животот ке се менува во друг правец кој Марс во нивната Натална Карта се наога но и дејствува.Еклипсите се секогаш активатори за големи промени во животот.Секогаш кога се активирани во прогресии и Еклипсата во транзит ги само назначи очекуваме позитивни или негативни промени во зависност што секавања имаат.

Но секогаш нашата Натална Карта е мапа на нашиот живот и ни дава правец со што и на кој начин да делуваме нежно и со удобност.Како да го живееме и креираме сопствениот живот кој ке работи за нас,што е потребно да ние самите менуваме,како и на кој начин да ја исполниме потребата која нашата Натална Карта ја зборува.Секоја планета е добра доколку знаеме што е нејзината потреба,и кога ке ги исполниме нејзините очекувања не дарува со најдоброто за нас.

ОД НАС ЗАВИСИ што живееме и по инерција обично секогаш сме закачени на еден аспект и во круг со ситуации,луге и размислувања го живееме незнаејки дека животот има многу повеке потенцијали кој самостојно треба да ги градиме оживуваме.