Денес во 12 часот и 01 мин имаме Лунарна Еклипса (Полна Месечина во Бик)

Каде и на кое поле ќе делува на секој поединец?

Како да знаеме што ќе активира во нашиот живот?

Во кое поле ни се наогаат Бик и Шкорпион и ако има некоја планета во втора декада на Бик или Шкорпион, Лав, Водолија, Јарец, Девица, но најважно каде се Венера и Марс во нашата Натална Карта. Во картата која е представена за денешната Еклипса Венера е на 20 степени Шкорпион, а Марс е на 25 степени Близнаци ретрограден. Дали прават некаков аспект, и каков аспект имаат нашите Венера и Марс во нашата Натална Карта. Со мало истражување во нашата Натална Карта самостојно ќе откриете на кое поле од вашиот живот ќе делува.