Блескај со сиот сјај

Целосна Соларна Еклипса на 8 Април

Еклипсите представуваат енергетски временски интервал кога унивезумот најавува промени на глобално ниво.Во една година има 4 до 6 еклипси (две соларни и две лунарни еклипси) а оваа 2024 година имаме посебна соларна еклипса.Во временските записи како и ефемириди кој ги содржат сите еклипси одкако човекот има записи,не постои Соларна Еклипса која се случила на степен каде е егзалтација на Сонцето заедно со Хирон.На ист 19,24 Овен прв пат во историјата сведочиме за ваков чин. Што представуваат еклипсите и зошто се важни за нас лугето?
Ние сме енергетски битија кој функционираме на физичко ниво,ментално ниво и субјективно ниво,но и делуваме на колективно-глобално ниво.Што значи дека можеме да се препуштиме и по инерција да ни се случуваат нештата во секојдневието и да си ја задоволиме сопствената мисла (судбина,така ни е пишано),но можеме и свесно и самостојно да делуваме,да препознаваме и менуваме во нас се она што чувствуваме дека создава проблем,неудобни случувања,ограничувања. Имаме единствена можност која никогаш не се случила,но и следните 2000 години нема да се случи,а ние сме благословени со моменталото живеење во овој моќен временски период каде ни се дава шанса,шанса на човештвото да свесно но удобно,брзо но лесно да ги менува сопствените ограничувања,сопствените неудобни случувања. КАКО? Соларната Еклипса оваа година ке биде видлива од Мексико,каде секој жител ке може физички да ја види,но таа делува на целата земја,на секој поединец.Отвора можности,создава енергетски портал кој човекот може да ја прими таа трансформативна енергија. На 8 Април Сонцето,Месечината,Хирон и Меркур ке бидат во коњункција со Северниот Јазол (така и добиваме еклипси-секогаш лунацијата е покрај Јазлите), До сега имавме 2 трансформативни енергетски медитативни ретрита кој Хирон беше скриена алка за оформување на правилна трансформација и будење на деловите во себе кој се носат како траума,ограничување,проблем.Сега Хирон повеќе не е скриена алка туку е моќен трансформативен водич кој може да ни покаже на кој начин да дојдеме до будење и регенерирање на сопствените рани и ги претвориме во дар,да ги живееме сопствените потенцијали во една удобна целина.

Енергетскиот Медитативен Ретрит ке биде на Кањонот Матка

.

Зошто таму?

Неговата неистражена природа,неговата моќ ги наведува и инспирира лугето да го истражуваат,но секогаш има плус што останува неистражено.Мапата која ја одсликува еклипсата опишува моќ,опишува мистериозност,опишува трансформација и регенерација,а Матка е се она што во Македонија може да го најдеме

СВЕТСКО А НАШЕ

Дали се препознаваш во текстот,АКО одговорто е ДА,проследи ја програмата долу 

За кого е наменет Енергетскиот Медитативен Ретрит 

Ретритот не е за секого,но ако се наогаш овде и читаш сигурно е за тебе 

ПРОГРАМА

Учествувањето од вас бара свесна одлука и желба за будење и препознавање на сопствената моќ. 

Секој кој чувствува дека сака да го менува својот живот,ако се чувствува притиснат и ограничен е еден кој универзумот го трансформира во 2024 година. 

 

Два Енергетски Трансформативни Ретрита успешно поминаа и секој учесник зборува од свој агол,од агол на будење,дали сакаш и ти да учестуваш во трансформативното будење на сопствената свест,на сопствените потенцијали 

 

  1. Те чека трансформативен ден и програма од 40 дена која ке работиш од сопствената натална карта (лична и предцизна трансформација),заедно со Наталија-

Професионален астролог и енергетски психолог,практичар за работа со духовни животински водичи,мајндсет тренер

Лиценцирана од светска астролошка организација ISAR C.A.P

ХИРОН – КЛУЧ ДО СОПСТВЕНО

ИСЦЕЛУВАЊЕ

БУДЕЊЕ НА ХИРОН

Хирон ја представува нашата животинска природа, но го представува и нашиот космички дел, каде свеста поврзана преку интелигенција и интуиција ја носиме од  Хирон. Понекогаш Хирон е рана, повреда, траума но тој може да биде и талент, дар кој во секој од нас живее на некое ниво. Се изразува на некое животно поле кое несвесно го живееме и не го гледаме излезот од проблемот или траумата која ја носиме некаде длабоко во нас. Сето тоа го  преживуваме на секојдневно ниво, на објективно ниво или во ситуации и луѓе кои несвесно ја будат раната која живее. 

Во 2024 година има неколку моќни аспекти: 

➢ Плутон во Водолија 

➢ Сатурн/Сонце/Меркур на степен на Хирон 

➢ Соларна Еклипса на степен на егзалтација на Сонце заедно со Хирон 

➢ Јупитер и Уран во коњункција 

➢ Коњункција на Марс и Уран на Алгол 

➢ Коњункција на Марс и Јупитер на Ригел 

Најважниот дел од 2024 година е активирањето на Хирон каде ќе ни биде главниот водич низ годината. 

Хирон е роден на планината Пелиј (денешна Пелекити), татко Хрон (Сатурн) и мајка Филира (нинфа). Растел во пештерата на планината. Тој бил половина човек, половина животно. Бидејќи бил необичен и создаден од богови тој бил бесмртен но и имал повеќе дарови со кој имал умешност да работи. Движејќи се низ планината тој учел како да работи со билки да создава лекови, но учел и за универзумот и соѕвездијата. Хирон бил и првиот астролог. Со неговото знаење и умешност помагал на многу јунаци, но најдобар пријател му бил Херкул кој е потомец на Персеј и Андромеда.

Во битка Хирон е случајно повреден од својот пријател Херкул и барајќи лек за себе ги лекувал и другите. Но во одреден момент тој одлучил да го жртвува својот живот, за животот на Прометеј. 

Затоа ние во овој Енергетски Медитативен Ретрит ќе работиме на будење на Хирон. 

Што може да разбудиме во себе како дар од Хирон? 

✓ Духовност, шаманска моќ, лечење со раце, со зборови, работа и лечење со билки, едукација која ќе води во знаења и регенерирања, смирување на семејните корени, балансирање на партнерски односи, здраво его, себеизразување и безусловна љубов. 

Енергетскиот Медитативен Ретрит е посебно одбран на ова место според коњункцијата на Сатурн/Сонце/Меркур. На степен каде во астрологијата важи за раѓање на Хирон, е моќен енергетски портал каде Хирон ќе ги дарува своите дарови.

 Што ќе добиеш со учеството на ЕМР: 

★ Предавање за будење на Хирон 

★ Енергетски Вежби  

★ Работа со животински водич

★ Водена Медитација 

★ Личен животински водич 

★ Материјал за работа следните 40 дена со својот животински водич 

Дали сакаш анималната природа во себе која те наведува на нагли и инстинктивни делувања да ја смириш и усмериш во вистинска насока и фокус? 

Ако си спремен/на да ја разбудиш сопствената автентична природа, ако си спремен/на да го сам/а возиш сопствениот живот тогаш оваа програма е за тебе.

 Овој Ретрит е за тебе ако сакаш да: 

 -Научиш како да го активираш и работиш на Хирон 

 -Како во животот Хирон да ти биде подршка

 -Како да го балансираш сопствениот живот

 -Како својата Пандорина Кутија да биде изобилство 

 -Ќе научиш супер енергетски техники како да својата енергија да проточно циркулира и работи за тебе

 

Енергетскиот Медитативен Ретрит е 3 дена

СОПСТВЕНАТА БОЛКА ИЛИ САМОСТОЈНО ИСЦЕЛУВАЊЕ – ХИРОН

ПЛУТОН НА 0 ВОДОЛИЈА

Степен каде е соджана целата способност и љубов кај секој поединец. Спојувањето на спротивните делови во човекот зависат од активноста 0 Водолија. Хирон е кентаур кој има половина човечко тело и половина животинско тело. Со тоа не поврзува со нашата инителигентна природа,и со нашата инстинктивна животинска природа. Секогаш делуваме по инстинкт или нагон кој не секогаш е во наша полза. Понекогаш знаеме сами со инстинктивно делување да се несвесно повредиме. Хирон е повреда, рана, но Хирон е и исцелител. Медитативниот Ретрит е посебно избран на посебно место, каде Хирон и Водолија ги даваат своите исцелителски квалитети. Секој поединец во себе носи или самостојно повредување каде несвесно ја храни болката и таа се претвора во рана, или исцелителски капацитети, каде за такви моменти велиме дека поединецот бргу се регенерира.

Од што се состои програмата?

Специјално одбран простор, време и место, кое одговара на планетарниот код кој се активира со влегувањето на Плутон во Водолија.

-Предавање каде ќе слушнете како и на кој начин ќе делува кај секој присутен поединец
-Поврзување на своето тело и ум, интелигенција и сеќавања да работат заедно, удобно и во баланс
-Енергетски Вежби преку кој ќе ги активираме исцелителските капацитети во секој присутен поединец
-Медитација каде ќе влеземе во својата анимална природа, ќе го смириме животинскиот дел во себе, и ќе го преусмериме да анималниот дел во нас не штити и работи за нас
-Материјал кој ќе го користите до Соларната Еклипса на 8 Април која ќе биде клучната точка каде Хирон ке ги отвори своите потенцијали

Секој пријавен со свои лични податоци ќе го добие својот животински водич и планетарен код со кој ќе работи на Медитативниот Ретрит Снимен материјал од Медитетивниот.

 

НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ ДАЛИ ЌЕ ЈА ДРЖИМЕ РАНАТА ОТВОРЕНА, ИЛИ САМИ ЌЕ СМЕ ИСЦЕЛИТЕЛИ НА СОПСТВЕНОТО ТЕЛО И ДУША

Затоа на 20 Јануари кога Плутон ќе биде на 0 Водолија и ќе ги активира сите лични планети:

-Сонцето – храброст и одлучност

-Меркур – механика на свеста и нов еволуитен раст

 -Месечина – блискост и безусловна љубов

 -Марс – начин на делување на сопствената енергија

 -Венера – поврзување на материјалното со духовното

Тоа значи дека Плутон на 0 Водолија од 20 Јануари 2024 год до 19 Фебруари ќе ги активира сите: (Сонцето, Меркур, Месечина, Марс, Венера), ќе ја активира нивната потреба, преку Хирон кој е пола човек-пола животно. Дали своите анимални делови ке продолжат да живеат во нас и сопствената болка ке ја и понатаму живееме, или пак свесно и самостојно ќе се активираме да ја исцелиме сопствената болка во дар кој Хирон на крај го сепак носи. Исцелителската Моќ е драгоцена.

 

ЕНЕРГЕТСКИ МЕДИТАТИВЕН РЕТРИТ 

Составен од;

 -Предавање – Хирон клуч до сопственото исцелување

 -Енергетски Вежби

 -Медитација

 -Работа со Духовен Животински Водич

-Материјал за работа за следните 40 дена.

ЦЕНА: 6500 ден

Уплата на 2 рати по 3500 ден (Декември/Јануари)

Следниот Енергетски Медитативен Ретрит ќе се одржи на планината Пеликити (место каде е роден Хирон) 28.02.2024 год.

Таму ќе ја разбудиме природата на Хирон и од болка и рана ќе ја пренасочиме во исцелителски способности

Секој може да учествува во Енергетски Медитативниот Ретрит

Со целосна програма од сите три ретрита или поеднинечно.

Заокружување на активираната енергија на секој 40 дена (која е пат за ослоболување на душата)

Соларната Еклипса на 08.04.2024 год Дарданели Турција

Овде ги активираме исцелителските способности и раната е во изминатите 120 дена веке зацелена, а разбудена е исцелитеската моќ.