Денес 18.10 2022 имаме тригон на Марс кој за 2 недели поага ретроградно и Венера од Вага.
Митолошки Арес е Марс а Венера е Психа каде се вљубуваат и нивната врска е тајна.Но за да нивната врска опстои потребно е да Психа не го знае вистинското лице на Арес.Љубопитноста но и слушањето совети од блиските ја води Психа во момент кога посакува да го открие и види Арес кој ја сака повеке од својот живот.Во моментот кога Психа го осветлува и го гледа вистинското лице на Арес тој си заминува и таа го губи.За да го врати повторно и бидат заедно Психа се впушта во невозможни задачи кој ги добива се со цел за да ја врати својата љубов.Проагајки ги сите 11 задачи Психа пага на последниот 12 тест кој и бил задаен од боговите.Со последниот паднат тест и Психа се губи и го губи животот.Но вљубениот Арес со помош на неговото бесмртно потекло ја врака Психа помегу живите и нивната врска станува јавна,но со цена да тој се одрече од некои негови заслуги кој тој ги носи како син на безмртноста.
Целта на митолошката позадина е секогаш подлабока од симболиката која ја носат планетите.Аспектот на Венера и Марс во воздушни знаци бара да пријателска врска која прераснува во љубов но е заради одредени причини тајна,остане тајна.Со нивното изјавување во јавност тие се губат помегу себе.Тогаш девојката ке треба да помине низа предизвици кој најверојатно нема да ги исполни и засекогаш ке ја изгуби љубовта на својот живот.Удобноста и уживањето во врската ке ја дава тајноста и сплотеноста помегу нив.И во ваква врска секако ке се појави женска личност кој ке дава добронамерни совети кој не треба да се послушаат.
Врската која е започната во вакви услови е период во кој станува силна и стабилна но тајна.Дали ке се обелодени и ке се круниса со брак?ДА.Но не сега,не додека цвета тајниот превез на задоволство и љубов.Ретроградната Венера ке го тргне превезот на тајната.
До тогаш …..